BIMHUIS Amsterdam09 feb 2018 - Susana Santos Silva – Life and Other Transient Storms - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Susana Santos Silva – Life and Other Transient Storms

De muziek van deze jonge Portugese trompettiste beweegt zich tussen chaos en schoonheid, tussen melodie en abstractie. ‘One of the most exciting improvisers in the world’ (Downbeat).

Susana Santos Silva heeft in de afgelopen jaren een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt, van componiste en bandleider met gevoel voor melodie en schoonheid tot een spraakmakend improvisator met een unieke taal, waarin de uiterste mogelijkheden van de trompet worden verkend.

Life and Other Transient Storms is de titel van haar meest recente album, waarvoor ze een droomband samenstelde met bekende namen uit de Scandinavische jazz- en improvisatiemuziek onder wie de Deense saxofoniste Lotte Anker en de Zweedse pianist Sten Sandell.

Susana Santos Silva was een van de deelnemers aan de October Meeting 2016, en speelde eerder in het Bimhuis met o.a. Kaja Draksler en Joachim Badenhorst. Ze behaalde haar masterdiploma in Rotterdam, waar ze samenwerkte met Eric Vloeimans, Jarmo Hoogendijk en Wim Both.

Life and Other Transient Storms I from Eva Ventura Ângelo on Vimeo.

Susana Santos Silva trompet/bugel, Lotte Anker tenor-/sopraansaxofoon, Sten Sandell piano, Torbjörn Zetterberg bas, Jon Fält drums

Facebook event

Extra informatie

Met steun van The Swedish Arts Council.

In samenwerking met: