Menu

BIMHUIS PRODUCTIONS: REFLEX

Sun-Mi Hong ft. John Dikeman, Mette Rasmussen, Alistair Payne, Jozef Dumoulin & John Edwards

Supertalent op drums reflecteert in haar nieuwe project op de wereld van nu.

Jazz kent een geschiedenis in activisme; in het ombuigen, loslaten of verwerpen van conventies. Jazz gaat een stevig gesprek aan met de status quo. In haar meest vrije vorm, improvisatie, is jazz een constante zoektocht naar nieuwe gespreksvormen. In de serie REFLEX nodigen wij makers uit om te reflecteren op de wereld en haar samenleving. Samensteller van dit nieuwe concert in de serie is drummer Sun-Mi Hong.

Superdrummer Sun-Mi Hong’s kenmerkende stijl is geënt op groove in combinatie met gecontroleerde uitbarstingen. Met haar album A Self-Strewn Portrait won ze in 2021 een Edison Jazz in de categorie Nationaal. Haar meest recente album Third Page: Resonance verscheen op het internationale label Edition Records. Voor REFLEX presenteert Hong Invisble Ropes, waarin ze scènes uit haar dromen zal uitbeelden. Abstract, sensationeel en bomvol improvisatie. Om deze klus te klaren heeft zij een veelzijdige groep muzikanten uitgenodigd, waaronder drie blazers, een organist en een bassist. “Van lineaire rust tot onstuimige wateren en bloedstollende kreten”.

REFLEX is een eigen productie van BIMHUIS Productions en kwam tot stand met steun van Ammodo.

Sun-Mi Hong compositie/drums, Mette Rasmussen altsaxofoon, Alistair Payne trompet, Jozef Dumoulin orgel/synthesizer, John Edwards basgitaar


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 29 september 2023
Sun-Mi Hong ft. John Dikeman, Mette Rasmussen, Alistair Payne, Jozef Dumoulin & John Edwards
tickets