Menu

BIMHUIS PRODUCTIONS: REFLEX

Sun-Mi Hong ft. John Dikeman, Mette Rasmussen, Alistair Payne, Jozef Dumoulin & John Edwards

Supertalent op drums reflecteert in haar nieuwe project op de wereld van nu.

Jazz kent een geschiedenis in activisme; in het ombuigen, loslaten of verwerpen van conventies. Jazz gaat een stevig gesprek aan met de status quo. In haar meest vrije vorm, improvisatie, is jazz een constante zoektocht naar nieuwe gespreksvormen. In de serie REFLEX nodigen wij makers uit om te reflecteren op de wereld en haar samenleving. Samensteller van dit nieuwe concert in de serie is drummer Sun-Mi Hong.

Met haar album A Self-Strewn Portrait won Hong in 2021 een Edison Jazz in de categorie Nationaal. Haar meest recente album Third Page: Resonance verscheen op het internationale label Edition Records. Voor REFLEX presenteert Hong Invisible Ropes, waarvoor ze een wervelwind aan persoonlijkheden heeft verzameld. De afgelopen jaren heeft Hong de uithoeken van de Europese scene verkend terwijl ze haar muzikale palet verder uitbreidde. Invisible Ropes is het document van die reis. Van lineaire sereniteit tot onstuimige wateren en bloedstollende kreten. “Verwacht dat het tapijt onder je vandaan wordt getrokken.” – Sun-Mi Hong.

REFLEX is een eigen productie van BIMHUIS Productions en kwam tot stand met steun van Ammodo.

Sun-Mi Hong compositie/drums, John Dikeman saxofoon, Mette Rasmussen altsaxofoon, Alistair Payne trompet, Jozef Dumoulin orgel/synthesizer, John Edwards basgitaar

After

DJ Phillippona