BIMHUIS Amsterdam03 jan 2019 - Steiger & Son Swagga - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

NIEUWJAARSCONCERT

Steiger & Son Swagga

2019 gaat veelbelovend van start met Steiger uit Gent (piano meets electronics) en Son Swagga uit Amsterdam (psychedelic funk, spiritual jazz & videogame music).

Bij een nieuw jaar hoort een nieuw geluid, met nieuwe gezichten in het BIMHUIS: de jonge Belgische sensatie Steiger en de frisse negenkoppige formatie Son Swagga uit Amsterdam zetten de toon voor 2019 in dit dubbelconcert.

Steiger is een pianotrio, maar dan anders. De afgelopen jaren ontwikkelden ze op de Vlaamse podia en festivals een geheel eigen stijl waarbij de wisselwerking met de omgeving voor een extra dimensie zorgt. De bandleden hebben een jazzachtergrond, maar hun muziek raakt ook aan klassiek, pop en elektronica en is verweven met fascinerende field recordings, reverb en ambient.

Son Swagga is de grote nieuwe belofte uit Amsterdam. Psychedelische funk, fusion, spiritual jazz en videogame-muziek zijn maar een greep uit de vele inspiratiebronnen van bandleider en toetsenist Felix Black. Zijn veelvormige composities worden strak uitgevoerd door de negen bandleden, die afkomstig zijn uit dezelfde scene als festivalsensaties Jungle By Night en Gallowstreet. Het debuutalbum Fires of Quidel krijgt binnenkort een opvolger.

Steiger:
Gilles Vandecaveye toetsen, Kobe Boon bas, Simon Raman drums

Son Swagga:
Bo Floor trompet, Andrius Dereviancenko tenorsax, Dirk Zandvliet baritonsax, Alex van Abeelen trombone, Felix Back toetsen, Robin Engelhard gitaar, Azubike Onwuka bas, Jonathan Szegedi drums, Gino Groeneveld percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 3 januari 2019
Steiger & Son Swagga
tickets