Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Spot on David Kweksilber

De vele kanten van sax- en klarinetvirtuoos David Kweksilber worden belicht in drie nieuwe bands, met saxofoonhelden, tapdans-improvisatie, overrompelende dancefunk en veel meer.

BIMHUIS-bezoekers weten hoe veelzijdig David Kweksilber is: met zijn bigband presenteerde hij hier al 140 nieuwe werken van allerlei componisten. Ook als virtuoos klarinettist en saxofonist kan hij overal mee uit de voeten, van Mozart tot vrije improvisatie, en speelde hij in vele ensembles, van Asko|Schönberg tot New Cool Collective Big Band. Nu laat hij zich horen in drie uiteenlopende bands.

Na een solo-inleiding presenteert hij het saxofoonkwartet TUMB met illustere collega’s Leo van Oostrom, Peter van Bergen en Michiel van Dijk. Met tapdanser Peter Kuit en gitarist Wiek Hijmans vormt hij Step On 2. Knallende afsluiter is de dancefunkband Endender van basgitarist J.B. Bollen met o.a. violiste Alison Isodora en drummer Stefan Kruger (Zuco 103).

‘Op dezelfde avond eerst spelen voor een keurig publiek en een dansende menigte: voor multitalent David Kweksilber is het vanzelfsprekend. Hij beweegt zich even gemakkelijk in moderne muziek-ensembles als in de improvisatiescene’ (NRC Handelsblad).

Kweksilber Solo
David Kweksilber rieten

TUMB
Leo van Oostrom, Peter van Bergen, Michiel van Dijk, David Kweksilber saxofoon

Step On 2
Peter Kuit tapdans, Wiek Hijmans gitaar, David Kweksilber rieten

ENDENDER
David Kweksilber rieten/keys, Alison Isadora viool/keys, Valentijn Bannier gitaar, Jan-Bas Bollen bas, Stefan Kruger drums, Murk Jiskoot percussie