28 nov 2020 - SMANDEM - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Keep an Eye 'The Records' in Concert 2020

SMANDEM

Een bijzondere muzikale avond met drie album-presentaties en de bekendmaking van de drie winnende bands van dit jaar.

“Er is vaak verwarring over de betekenis van de begrippen traditie en geschiedenis. De traditie heeft een geschiedenis, waar we over leren om de traditie in leven te houden. De jazztraditie betekent voor ons een mengeling van verschillende stijlen en culturen. We delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al onze invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.”

Naast de presentaties van de winnaars van de 2019-editie van The Records worden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. Zij worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit musici en professionals uit het werkveld waaronder Rory Ronde (gitarist en producer), Koen Graat (programmeur van Jazz in Duketown en De Verkadefabriek), Dineke Bogchelman (programmeur van Hot House Jazz in Leiden) en Marzio Scholten (gitarist en programmeur Jazz International Rotterdam). De zeven finalisten bestaan uit een door de Nederlandse conservatoria ingezonden selectie van jazz alumni.

De drie bands die dit jaar winnen, krijgen een volledig gefinancierde album productie ter waarde van 10.000 euro, die ze volgend jaar zullen presenteren in het Bimhuis op de volgende editie van The Records in Concert!

The Records in Concert wordt dit jaar gepreseneteerd door jazz aficionado Wilfried de Jong en wordt verdeeld in drie delen. In ieder deel staat een album presentatie van een van de winnaars uit 2019 centraal én worden de winnaars van 2020 bekend gemaakt.

Keep an Eye The Records is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen bieden.

BIMHUIS en Corona

 

 

Rafael Sinay gitaar,, David Nino van der Grinten toetsen, Aäron Bouwman bas, Kick Woudstra drums