Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & AMSTERDAM ROOTS FESTIVAL PRESENTEREN

Sarathy Korwar & Upaj Collective + the Nordanians

Nieuw ensemble uit Londen mengt hypnotiserende jazz met Indiase muziek, o.l.v. percussionist/producer Sarathy Korwar. Dubbelconcert met The Nordanians, met altviolist Oene van Geel.

Voor zijn nieuwe album My East Is Your West koos Sarathy Korwar muziek uit van jazzhelden en Indiase musici die in de jaren 60 en 70 de kloof probeerden te dichten tussen Westerse en Oosterse muziek. Met zijn UPAJ Collective, met musici uit de jazz én de Indiase traditie, wil hij recht doen aan stukken van onder anderen Pharoah Sanders, Alice Coltrane en Ravi Shankar. Het resultaat is hypnotiserende jazz waarin Westerse harmonieën samenkomen met Indiase vormen als raga en tala. Sarathy Korwar werkte eerder samen met Britse jazzvernieuwers als Binker and Moses en Shabaka Hutchings, en met de Amerikaanse dj/producer Hieroglyphic Being.

Ook The Nordanians staan garant voor ‘een rijke verbinding van Indiase en westerse ritmes’ (NRC). Toen deze drie musici voor het eerst samen speelden ontstond er spontaan vuurwerk, waarna ze samen begonnen te componeren. Het trio bestaat uit altviolist Oene van Geel, bekend van onder meer het strijkkwartet Zapp4, naast gitarist Mark Tuinstra en tablaspeler Niti Ranjan Biswas.

SARATHY KORWAR & UPAJ COLLECTIVE:
Tamar Osborn sax, Achuthan Sripathmanathan viool, Giuliano Modarelli gitaar, Alistair Macsween keys, Domenico Angarano bas, Sarathy Korwar drums/tabla

THE NORDANIANS:
Oene van Geel viola, Niti Ranjan Biswas tabla, Mark Tuinstra guitar

After

DJ Edo

Extra informatie

Amsterdam Roots Festival is een veelzijdig festival met roots en cultuur als verbindend thema. Van 2 t/m 10 juli beleef je op verschillende locaties in Amsterdam het festival. Met performances en debat in Pakhuis de Zwijger, concerten in het BIMHUIS en Hotel Arena, film in Rialto en met maar liefst 8 podia tijdens het vrij toegankelijke Roots Open Air in het Oosterpark.

In samenwerking met: