Menu

Spot on Sanne Rambags

Sanne Rambags & Jeroen van Vliet Nordic Group | Elpis Ériu Maeve

Noors-Nederlands kwartet en zangtrio, beide met uitzonderlijk vocalist Sanne Rambags.

Zangeres Sanne Rambags gebruikt haar stem als instrument, soms via tekst en poëzie, maar vaak ook als pure klank. Jeroen van Vliet staat bekend als ‘een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland’ (de Volkskrant), een ‘meester van de nuance’ (Trouw). Beiden halen inspiratie uit Noorwegen, en de zo kenmerkende ‘Nordic Sound’. In dit dubbelconcert treedt het duo op in een band met Noorse musici, voorafgegaan door het ensemble Elpis Ériu Maeve, waar Rambags ook deel van uitmaakt.

Elpis Ériu Maeve (hoop, bescherming, soevereiniteit) bestaat uit drie zangeressen die elkaar aanvullen op diverse instrumenten. Het dragen van elkaars klanken is de kern van hun harmonieuze samenspel. In hun zoektocht naar diepe verbinding met hun innerlijke kracht nemen ze de luisteraar mee naar een andere, bovenaardse wereld.

Op uitnodiging van jazzpodium Paradox vormden Sanne Rambags en Jeroen van Vliet een nieuwe groep met twee musici uit Noorwegen: trompettist Hildegunn Øiseth en percussionist Jakop Janssønn. Hildegunn Øiseth staat bekend om haar lyrische, filmische spel op trompet, bugel en bukkehorn (rams- of geitenhoorn). Ze deed veel ervaring op in het Midden-Oosten en Azië. Jakop Janssønn vormt onder meer het trio Bricoleur met tubaïst Daniel Herskedal en violist Håkon Aase, en speelt zowel ingetogen als kleurrijk en dynamisch.

Sanne Rambags zang, Hildegunn Øiseth trompet, Jakop Janssønn slagwerk, Jeroen van Vliet piano

Annabel Laura stem/gitaar/toetsen/percussie, Roosmarijn Tuenter stem/altviool/gitaar/loopstation, Sanne Rambags stem/gitaar/percussie