Menu

Rymden

Scandinavische supergroep met Bugge Wesseltoft en voormalige leden van E.S.T.

Rymden is Zweeds voor ‘ruimte’ en je zou de drie bandleden dan ook als ruimtereizigers kunnen zien. Op hun album Space Sailors verlaten zij de aardse atmosfeer om de kosmos te onderzoeken met piano, keyboards, bas en drums, aangevuld met elektronica en effecten. Ambiance en melodie gaan hand in hand met heavy riffs en beats. Space Sailors is het perfecte vervolg op het eerste album van de groep, Reflections and Odysseys.

Rymden is ontstaan uit twee legendarische Scandinavische bands, New Conception of Jazz en E.S.T. Met New Conception of Jazz omarmde pianist Bugge Wesseltoft nieuwe stromingen in de dance en elektronica. E.S.T. bracht een nieuwe, originele visie op het pianotrio onder leiding van pianist Esbjörn Svensson, die onverwacht overleed. In Rymden speelt Bugge Wesseltoft met bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström, de overgebleven leden van E.S.T.

Bugge Wesseltoft piano, Dan Berglund contrabas, Magnus Öström drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 3 juni 2023
Rymden
tickets