Menu

Django Amsterdam

Rosenberg Trio | Eva Sur Seine

Het wereldberoemde Rosenberg Trio is headliner op hét gypsy jazz-festival van Nederland.

Grote namen uit de internationale gypsy jazz ontmoeten elkaar op de achtste editie van Django Amsterdam. Zoals elk jaar staat het festival in het teken van gitaaricoon Django Reinhardt, grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche. Op vrijdagavond speelt het Rosenberg Trio, met als voorprogramma Eva sur Seine.

Zangeres Eva Scholten is een grote belofte in de jazz, zowel in Nederland als internationaal. Eva sur Seine is haar samenwerking met het trio van gypsy jazz-gitarist Thomas Baggerman. De combinatie van verfijnde stem en virtuoos gitaarspel is het best te omschrijven als Ella Fitzgerald meets Django Reinhardt.

Het Rosenberg Trio is toonaangevend in de internationale gypsy jazz. Leadgitarist Stochelo Rosenberg wordt gezien als de troonopvolger van Django Reinhardt. De drie neven spelen al van kinds af aan samen. Ze speelden met wereldberoemde musici op de meest gerenommeerde podia, waaronder een gedenkwaardige show in Carnegie Hall in New York voor de 85e verjaardag van de legendarische violist Stéphane Grappelli. Op Django Amsterdam mengen ze het klassieke Django Reinhardt repertoire met Stochelo’s eigen composities.

 

Django Amsterdam

 

 

BIMHUIS & Corona

 

Rosenberg Trio:
Stochelo Rosenberg gitaar, Nous’che Rosenberg gitaar, Nonnie Rosenberg contrabas

Eva Sur Seine:
Eva Scholten zang, Thomas Baggerman gitaar, Max Baggerman gitaar, Breno Viricimo bas