Menu

Roberto Fonseca Trio Yesun

De toekomst van de Afro-Cubaanse muziek is in handen van deze pianist. ‘One of the most dazzling pianists and accompanists in Cuba’ (The Guardian).

Van son en mambo tot hiphop en jazz: Roberto Fonseca verbindt heden en verleden van de Cubaanse muziek met fenomenaal pianospel. Als componist is hij wars van clichés en kiest hij voor vernieuwing. Daarvoor krijgt hij waardering, met 5-sterrenrecensies in The Guardian en Jazzism en alle lof van Downbeat. Onlangs verscheen zijn album Yesun, waarop hij samenwerkt met jazzhelden Joe Lovano en Ibrahim Maalouf. In het BIMHUIS speelt hij met zijn vaste trio.

Roberto Fonseca maakte al op 15-jarige leeftijd zijn succesvolle debuut op het Havana International Jazz Festival. Als twintiger speelde hij piano bij Ibrahim Ferrer en Rubén González, van het succesvolle Cubaanse orkest Buena Vista Social Club. Zijn stuwende pianospel werd toen al bewonderd door Herbie Hancock. Later werkte hij samen met o.a. Omara Portuondo, Fatoumata Diawara en Trombone Shorty .

‘Zijn pianospel is uit duizenden herkenbaar en elk nummer heeft een diepere achtergrond’ (Mixed World Music)

Roberto Fonseca zang\toetsen, Yandy Martinez bas, Ruly Herrera drums