09 dec 2018 - Rembrandt Frerichs trio + Sylvain Rifflet & Joce Mienniel - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Rembrandt Frerichs trio + Sylvain Rifflet & Joce Mienniel

Fluittist Joce Mienniel en saxofonist Sylvain Rifflet, grootheden uit de Europese jazz, spelen met het pianotrio van Rembrandt Frerichs i.h.k.v. de concertserie Made in Europe.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio
Dit concert wordt aanbevolen door:
Jasper van ’t Hof

Pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio richten de blik tot ver buiten de landsgrenzen in hun concertserie Made in Europe. Eerder vierden ze succesvolle edities met de Italiaanse trompettist Paolo Fresu; nu treden ze samen op met twee Europese musici die melodie, schoonheid en gewaagde improvisatie even hoog in het vaandel hebben staan: fluitist Joce Mienniel en saxofonist Sylvain Rifflet.

Saxofonist Sylvain Rifflet staat aan de top van de Franse jazz en werkte samen internationale grootheden als Kenny Wheeler en Riccardo Del Fra. De Nederlandse jazzmusici Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn al ruim een decennium samen bezig en voelen elkaar feilloos aan.

‘Rembrandt’s muziek is een wonder van organische creativiteit, waarin de oude en de nieuwe wereld op een voorbeeldige manier samenvloeien’ (HP/De Tijd).

Sylvain Rifflet tenorsax, Joce Mienniel fluit, Rembrandt Frerichs piano, Tony Overwater bas, Vinsent Planjer drums

Facebook event

In samenwerking met: