Menu

Rein de Graaff trio – Alto madness

Nog één laatste saxofoonfeest met het pianotrio van ‘Professor Bop’ Rein de Graaff, die hiermee zijn afscheidsconcert geeft. Met Benjamin Herman, Maarten Hogenhuis, Marco Kegel en baritonsaxofonist Ronnie Cuber.

Pianist Rein de Graaff gaf 60 jaar geleden zijn eerste optreden en haalde sindsdien talloze internationale jazzhelden naar Nederland, onder wie Johnny Griffin, Hank Mobley en Clifford Jordan. Vanaf de oprichting van het BIMHUIS in 1974 treedt hij er al op met zijn trio, waarbij hij het podium deelt met bekende namen en verrassende ontdekkingen.

Drie saxofoongrootheden zijn uitgenodigd voor het afscheidsconcert van Rein de Graaff: Nederlands jazzicoon Benjamin Herman (New Cool Collective), ‘rising star’ Maarten Hogenhuis (Bruut!) en Marco Kegel, die zich in zijn jonge jaren al bewees als saxofonist naast Lee Konitz en het Rein de Graaff Trio. Daarnaast speelt baritonsaxofonist Ronnie Cuber mee.

‘Niemand die zo is verslingerd aan bebop als pianist Rein de Graaff. Jazz is een internationale muzieksoort geworden, ook in Nederland zijn er belangwekkende stilisten die op de ondergrond van de traditie iets eigens hebben opgebouwd. Het hoge niveau hiervan is voor een deel te danken aan mensen als Rein de Graaff’ (de Volkskrant).

Benjamin Herman, Maarten Hogenhuis, Marco Kegel altsax
Ronnie Cuber baritonsax
Rein de Graaff trio
Rein de Graaff piano, Marius Beets bas, Eric Ineke drums

After

DJ ALVIZ