Menu

Raul Midón solo

Raul Midón raakt je in het hart met zijn soulvolle songs, zijn fabuleuze stem en zijn kleurrijke gitaarspel. ‘Een ongelofelijk sterke zanger’ (OOR).

De blinde Amerikaanse singer-songwriter Raul Midón maakt al jaren furore over de hele wereld met zijn solo-optredens. De New York Times noemde hem dan ook ‘een eenmansband die zijn gitaar als een orkest laat klinken en zijn stem als een koor’. Zijn combinatie van zang, gitaarspel en percussie is adembenemend en in zijn songs hoor je elementen uit jazz, soul, blues en latin. Hij werkte samen met wereldsterren als Stevie Wonder, Shakira en Jason Mraz en jazzhelden als Herbie Hancock en Marcus Miller. Met Nederland heeft hij een speciale band: met het Metropole Orkest nam hij kleurrijke versies van zijn songs op voor het album If You Really Want. Nu speelt hij solo in het BIMHUIS.

‘Midón is niet alleen een geweldige gitarist maar ook een soulvolle zanger die je moeiteloos in het hart raakt’ (Written in Music).

‘Midón has a lovely voice, a beautifully controlled tenor that can express anything from tenderness to passion. And the guy can play. His strumming has a flamenco flourish, but after a while you realise he can do every kind of accompaniment he needs on acoustic guitar. Funky rhythm guitar, expressive arpeggios, super-relaxed “walking bass” … it’s breathtaking. Songs such as Everybody, State of Mind and Sunshine I Can Fly already sound like standards. Everything about Midón reveals a strong, individual and totally musical mind at work. Awesome’ (The Guardian).

Raul Midón vocals / gitaar