06 apr 2019 - Ragazze Quartet + Kapok + Slagwerk Den Haag - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Minimal Music Festival

Ragazze Quartet + Kapok + Slagwerk Den Haag

Het was dé grote hit van Oerol 2016: Sunrise of the Planetary Dream Collector van de Amerikaan Terry Riley, in de swingende uitvoering van het Ragazze Quartet en het jazztrio Kapok. Wie het miste krijgt opnieuw de kans. Ragazze en Kapok krijgen bovendien gezelschap van de alleskunners van Slagwerk Den Haag. Behalve Sunrise staat ook Riley’s meesterwerk In C op het programma, een van de oerwerken van minimal music.

Terry Riley is een levende legende. In 2015 was hij als centrale componist van het Minimal Music Festival vijf dagen in Amsterdam voor concerten en lezingen. Riley heeft zich jarenlang verdiept in de Indiase muziek en zijn werk is sterk beïnvloed door improvisatievormen. Zo mogen de uitvoerders van Sunrise en In C zelf weten in welke bezetting ze spelen en krijgen ze binnen Riley’s kaders veel vrijheid. Op die manier blijven deze werken fris en klinken ze steeds weer als nieuw.

PROGRAMMA
Terry Riley Sunrise of the Planetary Dream Collector
Terry Riley In C
Intermezzo door Kapok + Slagwerk Den Haag

Bestel nu met korting
Dit concert is onderdeel van het Minimal Music Festival. Koop nu  3 of meer festivalconcerten en krijg korting oplopend tot 35%. Hoe meer concerten u kiest, hoe hoger de korting. De verkoop van het Minimal Music Festival verloopt via het Muziekgebouw. Klik hier voor meer informatie over de kortingen.

Ragazze Quartet
Kapok
Slagwerk The Hague

Extra informatie

Kaartverkoop via Muziekgebouw.
€ 12,00 – € 18,50

In samenwerking met: