Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Festival WhyNot | The Rest is Noise & BIMHUIS

PolyBand | A Question of Ma

Hypnotische performance waarin dans en muziek versmelten, door veelkoppig ensemble PolyBand geleid door Jasper Stadhouders. Vooraf de performanceinstallatie A Question of Ma. I.h.k.v. Festival WhyNot i.s.m. BIMHUIS en The Rest Is Noise.

Sinds 2009 organiseert WhyNot een tweejaarlijks festival om de danswereld open te breken en dans- en performancekunst op andere manieren te presenteren. Interdisciplinair, veelal buiten het theater en altijd met beweging als uitgangspunt. Deze zevende editie (22-25 jan) staat in het teken van het lichaam en architectuur, van beweging en begrenzing.

Met vanavond in het BIMHUIS:

PolyBand is een gestaag uitbreidend gezelschap van musici en dansers die allemaal met de neus dezelfde kant op staan. Al improviserend scheppen zij een samensmelting van cyclische klanken en bewegingen, waaraan iedereen in gelijke mate bijdraagt. De bezetting is flexibel, met meerdere elektrische gitaren en drums als basis. Daar komen vaak instrumenten bij als accordeon, doedelzak en keyboards en regelmatig verschijnen er gastmusici op het podium. Dans speelt een belangrijke rol in de performances. PolyBand wordt geleid door gitarist Jasper Stadhouders (o.a. Spinifex, Cactus Truck). Na memorabele optredens op Le Guess Who?, Transition en Lowlands is de band nu te zien op het festival WhyNot.

Het concert van de Polyband wordt voorafgegaan door de performance A Question of Ma in een installatie in het atrium van het Muziekgebouw, van choreograaf en muzikant Amos Ben-Tal en Gosse De Kort, een interdisciplinaire kunstenaar met een achtergrond in architectuur. A Question of Ma is te omschrijven als kinetische installatie bestaande uit verschillende ‘molenwieken’ die om hun as draaien. Een landschap van alsmaar veranderende grenzen waarbinnen de danser zich een weg zoekt.

Klik hier voor het complete programma van Festival WhyNot 22-25 januari

PolyBand wordt ondersteund door Stichting DOEK, Gaudeamus, NORMA fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.

PolyBand:
Ibelisse Guardia Ferragutti stem/percussie/dans, Marjolein Vogels dans, Suzanne de Bekker dans, Björk Níelsdóttir stem, Genevieve Murphy doedelzak, Leo Svirsky accordeon/fender rhodes, Nora Mulder cymbalom, Marta Warelis piano/orgel/synth, Joost Buis trombone, Salvoandrea Lucifora trombone/tuba, Jeroen Kimman gitaar/effecten, Jasper Stadhouders gitaar/mandoline/bas/compositie, Miguel Petruccelli bas/gitaar, Tristan Renfrow drums, Onno Govaert : drums/gongs, Philipp Moser drums, Paul Koek percussie, Mei-Yi Lee percussie/klokkenspel, Sandor Caron geluidstechniek

A Question of Ma:
Luca Cacitti dans, Amos Ben-Tal dans/choreografie/installatie, Gosse de Kort choreografie/installatie, Rolf Meesters software, Katia Truijen onderzoek, WhyNot productie


In samenwerking met: