Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Phronesis + Floors

Energieke formatie uit Londen, geeft futuristische draai aan de jazzformule piano, bas en drums. ‘A killer live band’ (The Guardian). Vooraf: de Italiaanse sensatie Floors.

Alles en iedereen in het universum is onderling met elkaar verbonden: dat is wat Phronesis wil overbrengen met het album We Are All, een voorlopig hoogtepunt in hun oeuvre volgens de Volkskrant. Het drietal uit Londen groeide uit tot een grote naam op (jazz)festivals dankzij hun enerverende samenspel, soms hecht en soms ontregelend, maar altijd in balans. Contrabassist Jasper Høiby, pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger leveren alle drie de composities.

‘Sturen, verstoren en alles weer naar een goed einde brengen. Dat doet Phronesis, in 2005 opgericht door de in Londen woonachtige Deense bassist Jasper Høiby, sinds het begin. De lange blonde frontman die zijn contrabas intens als een boogschieter bespeelt – strak en gespannen de snaren beroerend of hij pijlen afschiet – trekt met dit inventieve trio steeds weer een andere sfeer op’ (NRC).

Vooraf een set van Floors, een deels akoestisch en deels elektrisch trio met fascinerende nieuwe jazztalenten uit Italië. Gitarist Francesco Diodati wordt geroemd om zijn wervelende samenspel met trompetgrootheid Enrico Rava en stond eerder in het BIMHUIS met zijn eigen band Yellow Squeeds. In Floors speelt hij met Filippo Vignato (trombone, effecten) en Francesco Ponticelli (contrabas, elektronica).

Floors
Filippo Vignato trombone, Francesco Diodati gitaar/ electronics, Francesco Ponticelli bas/ electronics

Phronesis
Jasper Høiby bas, Ivo Neame piano, Anton Eger drums

After

DJ Tim Parsnip