26 feb 2021 - Perforator | Punkt.Vrt.Plastik - BIMHUIS Amsterdam
Menu

LIMITED EDITION

Perforator | Punkt.Vrt.Plastik

Levende elektronica, zelfgebouwde instrumenten, en een eigentijds pianotrio: toekomstmuziek in dit dubbelconcert. Met o.a. pianist Kaja Draksler.

Een muzikaal raceautootje, pratende kopjes, buitenaardse elektronica uit een bal die in het publiek wordt overgegooid en een hobo die als een overstuurde elektrische gitaar klinkt. De nieuwe absurdistische performance Performania van het duo Perforator – hoboïst Marlies van Gangelen en uitvinder Akim Moiseenkov – is onverklaarbaar, een uniek visueel en auditief spektakel. De hobo versmelt met het decor, bewegingen worden muziek en een leger aan zelfgebouwde instrumenten van vernuftige live elektronica komt tot leven. Het duo maakte hun debuut op het Holland Festival 2016.

‘Punkt’ is Zweeds voor gezichtspunt of statement, ‘Vrt’ is Sloveens voor tuin en ‘Plastik’ is Duits voor plasticiteit. Oftewel: deze band maakt muzikaal een punt, brengt het tot bloei, en maakt het uiteindelijk concreet. Het trio, met de Sloveense pianist Kaja Draksler, Berlijnse bassist Petter Eldh en drummer Christian Lillinger, ontstond op de BIMHUIS October Meeting 2016.

‘Het pianotrio van Kaja Draksler, Petter Eldh en Christian Lillinger bewijst dat dit genre nooit is uitontwikkeld. De pianist legt met haar dissonante lijnen een prachtige basis’ (JazzNu).

Let op: dit concert is verzet van 17 april 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Perforator
Marlies van Gangelen hobo, Akim Moiseenkov elektronica

Punkt.Vrt.Plastik
Kaja Draksler piano, Petter Eldh contrabas, Christian Lillinger drums

After

DJ Jacques Echec