Menu

Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre

Drops & Points is een spectaculaire live-mix van dance, ambient en jazz met lichteffecten en video-animaties. ‘Ethereal and dreamy’ (NY City Jazz Record).

Met het album Drops & Points heeft Pascal Schumacher een geslaagde mengvorm van dance, ambient en jazz neergezet die op het podium spectaculaire vormen aanneemt. Kleurrijke lichten en video-animaties omringen de bandleden, waarbij nu eens de beats en dan weer de musici de toon zetten. Naast vibrafonist Schumacher zijn dit gitarist/producer Maxime Delpierre en drummer Jeff Herr. Sound en video design is in handen van Collectif Scale, dat onder meer samenwerkte met de internationaal succesvolle Franse band Christine & The Queens.

De uit Luxemburg afkomstige vibrafonist, percussionist en componist Pascal Schumacher werkte eerder samen met Jef Neve en Francesco Tristano en won prestigieuze prijzen als de Django d’Or en de ECHO Jazz Award.

‘Op Drops & Points gaat de componist/vibrafonist de uitdaging aan om zich te storten op een nieuwe, deels onbekende wereld. Schumacher levert een topprestatie met dit bijzonder uitdagende album’ (Written in Music, ****½).

Pascal Schumacher vibrafoon/elektronica, Maxime Delpierre gitaar/elektronica, Jeff Herr drums, Collectif Scale visuals

Facebook event

After

Na afloop vindt in het café de derde editie van BIMHUIS Soundsystem plaats. Bezoekers van het concert van Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre kunnen gratis naar deze DJ-avond.