Menu

MINIMAL MUSIC FESTIVAL 2023

Oren Ambarchi: Carpe Diem

Klankmagie door all-star ensemble.

Oren Ambarchi speelt gitaar als een drummer – en daarin schuilt de kracht van zijn fascinerende, ongrijpbare muziek, waarin alles anders is. Met zijn zeskoppige ensemble Carpe Diem brengt Ambarchi een nieuw liveprogramma, met zijn recente succesalbums Hubris (2016) en Shebang (2022) als vertrekpunt: muziek die zich verzet tegen categorisering, een dialoog tussen tegenpolen. Wie ooit is aangeraakt door de unieke klankmagie van Ambarchi zal dit concert niet willen missen.

Minimal, ambient, free jazz, krautrock, techno – het komt allemaal samen in de hogedrukketel van Ambarchi’s verbeelding. De Australiër met Joods-Irakese wortels maakt al sinds de jaren 80 werk in uiteenlopende genres, van jazz tot doom metal. Met supergroep Carpe Diem creëert hij een opwindende live pendant van de geluidstexturen die hij weeft in zijn studio.

 

Oren Ambarchi gitaar, Konrad Sprenger computer/motorised guitar, Sam Dunscombe basklarinet, Julia Reidy 12-snarige gitaar, Mike Majkowski contrabas, Will Guthrie drums


In samenwerking met: