Menu

Orchestra Nazionale Jazz Giovani Talenti 2022

Jong Italiaans jazzorkest onder leiding van ervaren contrabassist.

Elf musici, waarvan de meesten onder de 35 jaar, vormen het Orchestra Nazionale Jazz Giovani Talenti (ONJGT), het Italiaanse nationale orkest van jonge jazztalenten. Vrouwelijk talent is hierin goed vertegenwoordigd; een bewuste keuze gezien de scheve man-vrouwverhoudingen in de jazzhistorie. Bandleider Paolo Damiani wil ook de muzikale grenzen oprekken, door middel van zijn composities. Naast blazers geeft hij  veel ruimte aan strijkinstrumenten, niet in de minste plaats de cello en contrabas die hijzelf bespeelt. Ook geeft hij ruimte aan composities van de bandleden en solisten.

Het ONJGT debuuteerde op het podium in 2014 in Florence, in het Teatro Puccini. In 2018 toerde het orkest uitgebreid door thuisland Italië. In 2019 werd het album Oscene Riots opgenomen voor het label Parco della Musica Records. Paolo Damiani is naast contrabassist en cellist ook dirigent en componist voor het gezelschap. Hij vervulde soortgelijke rollen in roemruchte orkesten als het Italian Instabile Orchestra en het Franse ONJ (Orchester National De Jazz).

Met steun van:

Paolo Damiani dirigent/contrabas, Camilla Battaglia zang, Anais Drago viool, Eloisa Manera viool, Francesco Fratini trompet, Federico Calcagno klarinet/basklarinet, Michele Tino altsax, Michele Fortunato trombone, Giacomo Zanus gitaar, Federica Michisanti bas, Nazareno Caputo vibrafoon, Francesca Remigi drums.