12 jan 2020 - Or Bareket - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Or Bareket

Opkomende contrabassist uit Israël die naam maakt in New York met zijn band. ‘Een mooi divers jazzgeluid, heel eerlijk, puur en warm’ (Written in music).

Or Bareket maakt indruk als een flexibele contrabassist die ook nog eens heel mooi kan componeren. Hij werd geboren in Jeruzalem, groeide op in Buenos Aires en Tel Aviv en maakt op dit moment deel uit van de bloeiende jazzscene van Brooklyn, New York. Deze diverse achtergrond klinkt door in zijn manier van spelen en componeren, die duidelijk beïnvloed is door volksmuziek uit het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Noord-Afrika.

In zijn band wordt Or Bareket omringd door klinkende namen. Zo speelde drumster Savannah Harris eerder met Geri Allen en Marcus Belgrave. Gitarist Charles Altura speelde in het BIMHUIS met Tom Harrell. En Pianist Nitai Hershkovits maakte indruk in het BIMHUIS en Muziekgebouw met zijn eigen trio en met basfenomeen Avishai Cohen. Nitai is ook producer en mede-componist van het meest recente album van Or Bareket, getiteld 33.

Charles Altura gitaar, Nitai Hershkovits toetsen, Or Bareket bas, Savannah Harris drums