Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Oliver’s Cinema: Vloeimans / Florizoone / Brinkmann

Filmmuziek én filmische muziek van dit flamboyante trio rond Nederlands beroemdste trompettist van dit moment, Eric Vloeimans. ‘Een overweldigende belevenis’ (Jazzenzo).

Nederlands beroemdste trompettist van dit moment, Eric Vloeimans, bezit ‘een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden’ (de Volkskrant). Zet de letters van zijn naam in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De bezetting is bijzonder, met cellist Jörg Brinkmann en de flamboyante accordeonist Tuur Florizoone.

‘Het trio staat voor muziek, waarin de achtergronden van de drie uitvoerders, jazz en klassiek samenvloeien. Die hangen als het ware boven het muzikale concept, maar daaraan voegt Tuur Florizoone invloeden uit Braziliaanse-, circus-, dans-, film-, theater-, pop- en wereldmuziek toe. Jörg Brinkmann onderscheidt zich daarenboven door zijn afwijkende behandeling van de cello, die hij evengoed als ritme-instrument inzet. Een overweldigende belevenis’ (Jazzenzo).

Eric Vloeimans trompet, Tuur Florizoone accordeon, Jörg Brinkmann cello

Facebook event

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info

Ook interessant

wo 23 mei 2018
Oliver’s Cinema: Vloeimans / Florizoone / Brinkmann
tickets