Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

New Rotterdam Jazz Orchestra – Vers

Bijzondere mix tussen sprankelende jazz, spoken word van de stadsdichter van Rotterdam en meeslepende accordeon. ‘Het spelplezier spat ervan af’ (de Volkskrant).

Dit concert wordt aanbevolen door: Shishani Vranckx

VERS! Zo heet het nieuwe programma van het New Rotterdam Jazz Orchestra. VERS! zijn de nieuwe composities van de bandleden. VERS! slaat op de teksten van Derek Otte: ‘Kakelvers die Nieuwe Rotterdamse Jazz…’ En VERS! staat voor nieuwe uitdagende samenwerkingen, nu met accordeonist Simone Bottasso.

New Rotterdam Jazz Orchestra (NRJO) is een vaste kracht in ’t Rotterdamse. De bigband speelde met nationale helden zoals Anton Goudsmit, en met grote internationale namen als Joshua Redman en Phronesis. De bandleden zijn stuk voor stuk befaamde musici, die flink actief zijn in de internationale jazzscene.

‘Spoken word artist’ Derek Otte debuteerde met zijn dichtbundel Regelgeving en onlangs volgde zijn tweede, TOFLOF. Met nuchterheid en rake woorden zegt hij altijd waar het op staat. In 2017 werd hij voor twee jaar Stadsdichter van Rotterdam. Simone Bottasso verdiepte zich in Occitaanse en Franse traditionele muziek tijdens zijn accordeonstudie bij Norbert Pignol, Stéphane Milleret en Silvio Peron. Verder is hij geschoold in zowel jazz als hedendaagse compositie en elektronische muziek.

Geen zin om alleen te gaan? Ga samen met Do-More.nl

Derek Otte tekst, Rob van de Wouw, Jan van Duikeren trompet, Bart Wirtz, Miguel Boelens, Cyrille Oswald, Nils van Haften saxofoon, Joeri de Vente hoorn, Louk Boudesteijn trombone, Frans Cornelissen tuba, Jelle Roozenburg gitaar, Simone Bottasso accordeon, Johan Plomp bas, Jimmi Hueting drums