Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Nature Work: Greg Ward, Jim Black, Eric Revis, Jason Stein

Grote namen uit Chicago en New York vormen een ijzersterke nieuwe jazzgroep: saxofonist Greg Ward, basklarinettist Jason Stein, contrabassist Eric Revis en drummer Jim Black.

Dit voorjaar verschijnt het debuutalbum van deze nieuwe supergroep en de eerste clips op YouTube overtuigen op alle fronten: fantasievolle, vloeiend uitgevoerde thema’s van de oprichters van de band, altsaxofonist Greg Ward en basklarinettist Jason Stein, en machtige grooves van een eersteklas ritmesectie, contrabassist Eric Revis en drummer Jim Black.

Greg Ward krijgt waardering als saxofonist en componist die naast vele jazzbands in New York en Chicago samenwerkte met rapper Lupe Fiasco en post-rockband Tortoise. Ook Jason Stein durft verder te kijken dan de jazzscene; hij ging op tournee met zijn beroemde zus, komiek Amy Schumer. Hiermee bewees hij dat jazzimprovisatie wel degelijk kan aanslaan bij een megapubliek. Greg en Jason traden eerder samen op in het BIMHUIS in bekende bands uit Chicago onder leiding van Mike Reed en Jason Roebke. Jason Stein speelde hier ook met Joshua Abrams Natural Information Society.

De band wordt gecompleteerd door twee musici die al een uitstekende reputatie hebben in het BIMHUIS: Eric Revis (Branford Marsalis Quartet, Kurt Rosenwinkel Standards Trio) en Jim Black (Malamute, AlasNoAxis, Human Feel).

Jason Stein basklarinet, Greg Ward alto saxofoon, Jim Black drums, Eric Revis bas