Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Muthspiel & Swallow / Okazaki

Lyrische duetten door de beroemde basgitarist Steve Swallow en trombonist Christian Muthspiel. Vooraf een soloset van gitarist Miles Okazaki met composities van Thelonious Monk.

‘Een monumentale verklaring van toewijding’, aldus de New York Times over de zesdelige albumreeks Work van Miles Okazaki. Hij bewerkte hiervoor alle composities van Thelonious Monk voor sologitaar. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het complete Monk-ouevre voor een solo-instrument werd opgenomen. Nu speelt Okazaki een selectie van deze eigen arrangementen, die enerzijds verrassend zijn en anderzijds goed in het gehoor liggen doordat ze op maat gemaakt zijn voor de ronde klank van de jazzgitaar. Okazaki is bekend als lid van Steve Coleman and Five Elements. Dit jaar werd hij eerste in de Downbeat Critics Poll in de categorie Rising Star Guitar.

Voor het album Simple Songs componeerde trombonist Christian Muthspiel een reeks duetten, die hij opnam met basgitarist Steve Swallow. De instrumentale songs zijn bewust eenvoudig gehouden, waardoor het lyrische samenspel uitstekend tot zijn recht komt. De Oostenrijkse trombonist Muthspiel maakt in dit duo uitstapjes naar piano, fluit en speelgoedinstrumenten. Steve Swallow is vooral bekend om zijn karakteristieke spel op basgitaar, waarmee hij grote jazzartiesten als Paul Bley, Jimmy Giuffre en John Scofield begeleidde. Zijn melodieuze songs werden gespeeld door o.a. Bill Evans en Pat Metheny en gesampled door A Tribe Called Quest.

‘Muthspiel is terrific on trombone with just the right mix of beautiful intonation and appropriately placed slur. Swallow’s bass oozes pure joy. On Simple Songs, Muthspiel and Swallow admirably demonstrate the beauty and perfection that the art of the duet can offer’ (Downbeat).

Miles Okazaki gitaar

Christian Muthspiel trombone / piano / e-piano, Steve Swallow basgitaar


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info

Ook interessant

vr 15 november 2019
Muthspiel & Swallow / Okazaki
tickets