BIMHUIS Amsterdam13 apr 2018 - Morris Kliphuis: Dimlicht - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Morris Kliphuis: Dimlicht

Hoornist Morris Kliphuis (o.a. Kapok) presenteert Dimlicht, zijn compositie voor sextet, gemaakt in opdracht van het North Sea Jazz Festival (2017). Kliphuis: ‘Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel’.

Dit concert wordt aanbevolen door:
APR 2018 TOMMY MOUSTACHE

Elk jaar verstrekt het North Sea Jazz Festival – met steun van het Fonds Podiumkunsten – een vrije compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist. Voor de afgelopen editie koos een professionele jury voor hoornist en componist Morris Kliphuis. Zijn compositie Dimlicht wordt uitgevoerd door een nieuw sextet, samengesteld uit muzikanten met verschillende achtergronden, van synth-pop tot aan freejazz en klassiek.

Kliphuis zelf over de compositie: ‘De ontmoeting tussen de popbenadering en de jazzbenadering vind ik heel interessant. Ik wilde niet de usual suspects bij elkaar zetten, het zijn echt mensen die op totaal andere manieren met muziek bezig zijn. Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel.’

Morris Kliphuis studeerde, na de vooropleiding klassieke compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, jazzhoorn aan het Conservatorium in Amsterdam. In zijn masteronderzoek richtte hij zich op de mogelijkheden om de compositietechnieken van de muziek van Stravinsky en Janaçek toe te passen op jazz. Inmiddels heeft hij zowel in Nederland als internationaal in verschillende samenstellingen gespeeld en gewerkt als componist. Kliphuis heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Edison Jazz met zijn band Kapok.

Morris Kliphuis hoorn/cornet, Mete Erker basklarinet/tenorsax, Alexander Hawkins piano, Jasper Slijderink synthesizers, Ricardo Lekatompessy bas, Mischa Porte drums

Facebook event

After

Na afloop vindt in het café de tweede editie van BIMHUIS Soundsystem plaats. Bezoekers van het concert van Morris Kliphuis kunnen gratis naar deze DJ-avond.

Extra informatie

De North Sea Jazz compositie opdracht wordt mede mogelijk wordt gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.