Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Mike LeDonne – Vincent Herring Quartet

Superieure groovejazz door grote namen uit New York, onder wie Hammond B3-organist Mike LeDonne (o.a. Sonny Rollins) en saxofonist Vincent Herring (o.a. Horace Silver).
Voorafgaand aan het concert interviewt presentator Koen Schouten de band. Om 19:45 in de zaal.

Mike LeDonne duikt diep in de groove in het BIMHUIS met soulclassics en pakkende jazznummers van grootheden als Earth, Wind & Fire, Horace Silver en meer. Mike is niet alleen een geweldige pianist, maar ook een van de toonaangevende Hammond B3-organisten ter wereld. Hij vormt een ijzersterk team met de eveneens Amerikaanse saxofonist Vincent Herring en de Nederlandse maestro’s Martien Oster (gitaar) en Hans Braber (drums).

Mike LeDonne heeft zich bewezen naast jazzgiganten als Dizzy Gillespie, Benny Goodman en Sonny Rollins. Altsaxofonist Vincent Herring maakte naam in de band van Horace Silver en wordt sindsdien beschouwd als een van de belangrijkste navolgers van Charlie Parker en Cannonball Adderley. Na zijn studie jazzgitaar in de VS speelde Martien Oster met uitmuntende performers als Larry Coryell en Diana Krall (op haar eerste album). Hans Braber is een van de hoogst gewaardeerde jazzdrummers in Nederland en werkte samen met o.a. Lee Konitz en Monty Alexander.

Vincent Herring altsax, Mike LeDonne hammond, Martien Oster gitaar, Hans Braber drums