BIMHUIS Amsterdam20 mei 2018 - Michael Moore Fragile Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Michael Moore Fragile Quartet

‘Less is Moore: deze klarinettist en altsaxofonist weet verbazend veel met weinig noten te doen’ (Vrij Nederland). Michael Moore speelt in het BIMHUIS met zijn Fragile Quartet.

Altsaxofonist, klarinettist en componist Michael Moore wordt internationaal geroemd om zijn prachtige toon en rijke muzikale fantasie. De in Californië geboren rietblazer combineert het beste van verschillende werelden: de finesse van de Amerikaanse jazztraditie, de anarchie van de New Dutch Swing en de eigenzinnigheid van volksmuziek uit alle windstreken. In zijn Fragile Quartet speelt hij met pianist Harmen Fraanje, contrabassist Clemens van der Feen en drummer Gerry Hemingway.

Michael Moore maakt deel uit van de Amsterdamse jazzscene als componerend lid van ICP Orchestra, als leider van zijn eigen bands en als eigenaar van het label Ramboy. Moore won belangrijke internationale awards en werkte samen met onder anderen Joey Baron, Misha Mengelberg, Lee Konitz, Dave Douglas, Han Bennink, Kenny Wheeler en Mark Feldman.

‘One of the finest jazz musicians working anywhere, either in the mainstream or the avant-garde’ (Chicago Reader).

Michael Moore altsax/klarinet, Harmen Fraanje piano, Clemens van der Feen bas, Gerry Hemingway drums