Menu

Metropole Orkest Big Band met Philip Catherine & Peter Tiehuis

Gitaarhelden van de lage landen.

Philip Catherine en Peter Tiehuis: twee van de grootste gitaarhelden van de lage landen delen het podium met de Metropole Orkest Big Band. Verwacht jazz en pop met een vleugje blues, in prachtige composities onder handen genomen door toparrangeurs.

De Belgische gitarist Philip Catherine staat al sinds de jaren zestig aan de internationale jazztop. Hij speelde met grootheden als Chet Baker, Tom Harrell, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon en Charles Mingus. Zijn unieke stijl en klankkleur en zijn ongetemde inzet voor de muziek zijn van onmiskenbare invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Peter Tiehuis is sinds 1996 gitarist van het Metropole Orkest. Door de jaren heen speelde hij met iedereen van naam in de Nederlandse muziek. Ook de lijst van internationale sterren is indrukwekkend, met onder anderen Toots Thielemans, Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Tina Turner, Chaka Khan, Elvis Costello, Pat Metheny, Herbie Hancock, Steve Vai, Laura Mvula en Gregory Porter.

Bigband t.b.a., Philip Catharine gitaar, Peter Tiehuis gitaar


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 17 maart 2023
Metropole Orkest Big Band met Philip Catherine & Peter Tiehuis
tickets