Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Metropole Orkest Big Band & China Moses

O.L.V. MIHO HAZAMA

De Metropole Orkest Big Band verwelkomt zangeres China Moses, waardig opvolger van soulvolle jazzdiva’s als Dinah Washington, Nina Simone én haar moeder Dee Dee Bridgewater.

Waar de Metropole Orkest Big Band in voorgaande jaren odes bracht aan jazzlegendes Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk staat de band nu weer met beide benen in het heden, met zangeres China Moses. China zorgt voor een extra dosis soul en r&b en belooft het publiek mee te nemen in haar wereld: ‘Ik ben een verhalenverteller. Mensen kunnen een volledig palet aan emoties en grooves verwachten, van swing tot funk, van subtiele melancholische ballads tot explosieve uitbarstingen.’

Als dochter van Dee Dee Bridgewater zijn jazz en r&b er bij China met de paplepel ingegoten. China: ‘Ik vind het belangrijk om erfgoed te vieren. De grootsheid, het unieke en de lessen die je kan leren van heldinnen als Dinah Washington en Nina Simone.’ Het is dan ook geen verrassing dat ze met veel liefde een twist geeft aan prachtige tijdloze songs uit het verleden. Tegelijkertijd bewijst ze zelf ook een sterke songwriter te zijn, getuige haar vorig jaar uitgebrachte album Nightintales. Met de Metropole Orkest Big Band speelt China songs van haar laatste twee albums en nieuw nooit opgenomen materiaal.

Vanuit de Europese Surprising Stars Competition (www.surprisingstars.com) zal ook nog een jong talent aan de line-up worden toegevoegd. De competitie voor jonge instrumentalisten is open tot 16 maart 2018, de winnaar zal op 17 april bekend worden gemaakt.

O.L.V. MIHO HAZAMA

Facebook event