Menu

Melissa Aldana Quartet

Saxofoniste Melissa Aldana kan zich meten met tenorhelden uit heden en verleden, als eerste vrouwelijke winnaar van de Thelonious Monk International Jazz Competition.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Melissa Aldana is een van de veelbelovende jonge musici van de nieuwe jazzgeneratie: Downbeat nam haar op in de lijst ’25 for the Future’. Op haar recente album Visions legt ze de link tussen haar eigen levensweg en die van andere baanbrekende vrouwelijke kunstenaars uit Latijns-Amerika, onder wie Frida Kahlo. Net als de legendarische schilder heeft ook Melissa Aldana zich moeten bewijzen in een door mannen gedomineerde wereld: op 24-jarige leeftijd won ze de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition, als eerste vrouw én als eerste Zuid-Amerikaanse musicus.

Melissa Aldana groeide in een saxofonistenfamilie: zowel haar vader Marcos als haar grootvader Enrique waren beroepsmusici. Tien jaar geleden verhuisde ze van Chili naar New York, waar ze samenwerkte met bekende saxofonisten als George Coleman en Greg Osby. Naar voorbeeld van haar idool Sonny Rollins leidde ze jarenlang haar eigen trio. Visions is een nieuw hoofdstuk in haar carrière.

‘Melissa Aldana is going to be an influential tenor saxophonist in jazz for decades to come’ (JazzTimes).

Melissa Aldana tenor sax, Lage Lund guitar, Pablo Menares bass, Kush Abadey drums