28 okt 2020 - Maya Fridman & Chiara Trentin - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Cellofest

Maya Fridman & Chiara Trentin

Ontdek met twee concerten per avond het interessantste uit de wereldwijde niet-klassieke cello-underground, tijdens de Cello Biënnale.

Vier cellisten, vier nationaliteiten, vier individuele zoektochten.

Cellofenomeen Giovanni Sollima zette met het prijzengeld van de Anner Bijlsma Award een ontwikkelingstraject op voor vier jonge internationale cellisten die meer willen dan alleen heel goed het geijkte repertoire spelen. Tijdens dit concert staan Maya Fridman (Rusland) en Chiara Trentin (Italië) in de spotlights. Ayşe Deniz Birdal (Turkije) en Abel Selaocoe (Zuid-Afrika) werken mee aan dit concert.

De vrije improvisaties voor cello en stem van de Russische Maya Fridman ontstaan vaak na het zien van schilderijen of illustraties die haar aangrijpen. Speciaal voor dit project schreef Maya voor het eerst haar improvisaties voor
cello en stem op. Chiara Trentin (Italië) haalt haar inspiratie uit een hele andere hoek: dance en techno. Je hoort het verschil bijna niet, maar ieder geluid in haar tracks – zelfs het kleinste detail – wordt gemaakt door haar cello en is het resultaat van urenlang experimenteren.

bimhuis & corona

 

 

Maya Fridman, Chiara Trentin cello