Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Nordic Jazz

Mats Eilertsen Trio ft. Harmen Fraanje & Thomas Strønen

Prominente Noorse contrabassist, geroemd om zijn evenwichtige, lyrische spel, leidt een allstar-trio met pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen. ‘Een weldaad’ (Written in Music).

De contrabas is meer dan een begeleidingsinstrument alleen voor Mats Eilertsen. In zijn trio gebruikt hij zowel klassieke als experimentele technieken om een solide basis neer te zetten, waar subtiel op ingespeeld wordt door pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen. Het resultaat is deels lyrische, deels atmosferische muziek die anders klinkt dan je van een jazztrio zou verwachten.

Mats Eilertsen is een veelgevraagd contrabassist in zijn thuisland Noorwegen en heeft bovendien een speciale band met Nederland: in het BIMHUIS speelde hij bijvoorbeeld in de bands van Wolfert Brederode en Joost Lijbaart. In zijn trio speelt hij met de Nederlandse pianist Harmen Fraanje en de eveneens Noorse drummer Thomas Strønen. Hun werk werd prachtig vastgelegd werd op het album And Then Comes the Night op ECM Records, dat begin 2019 verschijnt.

‘Eilertsen met met zijn donker sonoor basgeluid, Strønen met zijn open percussieve aanpak en Fraanje met zijn spaarzaam, melodieus cirkelend en verschuivend pianospel: deze drie musici blijven daarmee niet alleen dicht bij de oorsprong maar ook dicht bij elkaar. Een weldaad voor de luisteraar’ (WrittenInMusic).

Mats Eilertsen bas, Harmen Fraanje piano, Thomas Strønen drums

Extra informatie

Onderdeel van Nordic Jazz