Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Mark Turner Quartet

Gloednieuwe band rond een van de meest invloedrijke saxofonisten van zijn generatie, bekend van Fly en bejubeld om zijn expressieve en tegelijk intieme tenorspel.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Mark Turner heeft in het afgelopen jaar niet stilgezeten. De Amerikaanse saxofonist bracht op ECM Records een succesvol duo-album uit met pianist Ethan Iverson (The Bad Plus) en hij speelde met de befaamde trompettist Tom Harrell in de legendarische club Village Vanguard in New York. Nu is hij terug in het BIMHUIS met zijn vernieuwde kwartet.
Mark Turner is een van de meest invloedrijke saxofonisten van zijn generatie. Zijn expressieve, intelligente en tegelijk intieme tenorspel roept regelmatig vergelijkingen op met een van zijn grote voorbeelden, Warne Marsh. Turner valt bovendien op door zijn originele inspiratiebronnen: zijn recente album Lathe of Heaven, uitgebracht op ECM, ademt dezelfde mysterieuze, betoverende sfeer als de gelijknamige science fiction-roman van Ursula K. Le Guin uit 1971. Mark Turner gaf eerder uitverkochte optredens in het BIMHUIS met Fly, het allstar-trio met contrabassist Larry Grenadier en drummer Jeff Ballard.

‘Mark Turner’s sound – delicate, almost ethereal, especially in the upper register – is something we rarely hear nowadays’ (The Guardian).

Mark Turner tenorsax, Jason Palmer trompet, Joe Martin bas, Jonathan Pinson drums

After

DJ Jacques Echec