Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Marc Sinan & Oğuz Büyükberber present White + Giuseppe Doronzo Solo

De kiem van dit duo ligt in Istanbul. Hun ECM-album White (****½, Downbeat) is een adembenemende combinatie van traditie, klassieke en hedendaagse compositie en improvisatie. Vooraf Giuseppe Doronzo solo op baritonsax.

Gitarist Marc Sinan en (bas)klarinettist Oğuz Büyükberber leerden elkaar tien jaar geleden kennen in Istanbul en raakten sindsdien zeer goed op elkaar ingespeeld, wat te horen is op hun eerste duo-album voor ECM Records. Marc heeft een klassieke Westerse opleiding terwijl Oğuz zich ontwikkelde in richting improvisatie, onder meer in de Amsterdamse groep All Ellington. Ze vinden elkaar in hun gezamenlijke Turkse achtergrond. Die klinkt door in de uitgebalanceerde nieuwe muziek op White, waaronder een compositie opgedragen aan de Armeense krijgsgevangenen uit de Eerste Wereldoorlog. Hierin zijn geluidsopnames verwerkt van deze gevangenen, die volksliederen zingen. White werd zeer goed ontvangen in de internationale pers.

Dit jaar kwam Giuseppe Doronzo met zijn eerste soloalbum voor baritonsax, getiteld Goya, waarop hij alle kanten van het instrument verkent in allerlei vormen, van gedetailleerde, abstracte werken tot ‘meeslepende muziek die verovert met een genereuze, pastorale zwier’, aldus Enola.be. ‘Een artiest die een knap verhaal te vertellen heeft en zijn imposante techniek aanvult met momenten van poëzie en emotie.’ Tevens première van de gelijknamige film Goya (Roman Ermolaev).

Giuseppe Doronzo solo baritonsax
Oğuz Büyükberber basklarinet, Marc Sinan gitaar