Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Manu Delago

Fascinerende gelaagdheid door het negenkoppige ensemble van handpan-virtuoos Manu Delago, bekend van zijn samenwerking met o.a. Björk en Anoushka Shankar.

Manu Delago behoort tot de hedendaagse stroming van klassiek geschoolde artiesten die de invloed van elektronische muziek gebruiken. De muziek op zijn recente album Circadian, uitgevoerd door negen musici, is als een cyclus van verschillende stadia en refereert aan de verschillende slaapfases. Het resultaat is een boeiend samenspel van klanken en ritmes, dat allesbehalve slaapverwekkend is.

Wereldwijd staat Manu Delago bekend als een uitmuntende bespeler van de handpan: een stalen percussie-instrument dat lijkt op een omgekeerde steeldrum en dat met de hand bespeeld wordt. Hij werkte samen met o.a. Björk, Ólafur Arnalds, Anoushka Shankar en Cinematic Orchestra.

‘A masterful and sensitive musician’ (The Telegraph).

‘Virtuoso’ (The Times).

Manu Delago handpans / percussie, Georg Gratzer fluit, Pepe Auer fluit, Alois Eberl trombone / accordeon, Bernie Mallinger viool, Lena Fankhauser altviool, Clemens Sainitzer cello, Clemens Rofner bas, Charly Mair percussie, Chris Norz percussie

After

DJ Bavavla