Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

ALBUM PRESENTATIE

Lotz Of Music feat. Claudio Puntin

Visionair vijftal vol vuur. Vernieuwende kamermuziek die vibreert van het leven. Exclusieve albumpresentatie met Claudio Puntin, die (bas)klarinet combineert met elektronica.

Lotz of Music is de band van Mark Alban Lotz, die al eens ‘Lord of the Flutes’ werd genoemd. Vanuit Nederland bouwde hij een internationale reputatie op als jazzfluitist met oor voor invloeden uit India, West-Afrika en Cuba en uit soundtracks, dance en elektronica. In Lotz of Music speelt hij met al even ruimdenkende musici in een bezetting die doet denken aan hedendaagse kamermuziek: Jörg Brinkmann op cello en effecten, Albert van Veenendaal op prepared piano en Alan Purves op de meest bizarre percussie-instrumenten. Hun optredens met de veelgeroemde Zwitserse (bas)klarinettist Claudio Puntin zijn ongeëvenaard. Vandaag presenteren zij het nieuwe album Live at JazzCase. Een avontuur voor oren én ogen, met spectaculaire improvisaties.

Mark Alban Lotz reist de hele wereld over om zich te verdiepen in muziek van diverse culturen. In zijn composities combineert hij de klankkleur van kamermuziek met de energie van jazz. Naast gerenommeerde musici uit alle werelddelen werkte hij samen met talrijke grote namen uit de Nederlandse jazz en internationale jazzhelden als Don Byron en Chris Potter.

‘Vijf vrije geesten in een opwindende ontmoeting. Verrassend, dwingend, visionair’ (Draai Om Je Oren).

‘Dit is misschien wel een van de beste die Lotz ooit gemaakt heeft’ (Cadence over het recente album Live at JazzCase van Lotz of Music).

‘Chamber-music with danceability’ (All About Jazz).

Mark Alban Lotz fluit, Claudio Puntin klarinet, Jörg Brinkman cello, Albert van Veenendaal piano, Alan Gunga Purves percussie