05 feb 2021 - Reinier Baas’ Relief Party - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS TV LIVE BIMHUIS productions presents Close Distance

Reinier Baas’ Relief Party

Optreden vergt creativiteit in tijden van strenge beperkingen. Ontdek nieuwe vormen in de concertserie CLOSE DISTANCE, dit keer geleid door de fantasierijke gitarist Reinier Baas.

Voor de musici die in het BIMHUIS optreden gaat er niets boven het live-concert, de ultieme gelegenheid om de wisselwerking aan te gaan met het publiek. Maar dit ligt nu aan banden en niemand weet nog voor hoe lang. Voor de concertserie CLOSE DISTANCE vroeg BIMHUIS Productions vier makers om na te denken hoe zij een nieuwe verbinding kunnen maken met de wereld. Het antwoord komt dit keer van gitarist Reinier Baas: “Een hoopvolle vooruitblik op een toekomst waarin sociale promiscuïteit en fysieke nabijheid weer mogelijk zijn, en dit uitbundig wordt gevierd.”

Reinier Baas staat niet alleen bekend als meestergitarist, maar ook als componist die met verrassende projecten op de proppen komt. Zoals de surrealistische opera Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix, waarvoor hij samenwerkte met sopraan Nora Fischer en striptekenaar Typex. Of het album Mokum in Hi-Fi, een ode aan Amsterdam met saxofonist Ben van Gelder. Reinier was als solist te gast bij het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de WDR Big Band, schreef een symfonisch werk voor het orkest Pynarello, en is als gitarist onder meer actief in de punkjazz-groep Bughouse met Benjamin Herman en in een trio met Ben van Gelder en drummer Han Bennink.

Deze show wordt live gestreamd op BIMHUIS TV en is te volgen op YouTube en Facebook. De hele concertreeks Close Distance is mede mogelijk gemaakt met de steun van Ammodo.

Ook leuk, onze programmeur Frank van Berkel ging met Reinier in gesprek over hoe hij te werk ging de afgelopen tijd. Waarom wilde hij bijvoorbeeld iets schrijven voor een marimba?


CLOSE DISTANCE

 

Joris Roelofs basklarinet / klarinet, Kit Downes piano, Reinier Baas gitaar, tba marimba, Clemens van der Feen bas, Agostinho Sequeira marimba, Jonas Burgwinkel drums