14 jul 2018 - Lilian Vieira Grupo - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Lilian Vieira Grupo

Zangeres Lilian Vieira (Zuco 103), geboren en getogen in Brazilië, viert de veelzijdigheid van de samba, de moeder van alle soorten Braziliaanse muziek.

Canta Samba, het nieuwe album van de Lilian Vieira Grupo, toont de vele gezichten van de samba, over de hele wereld beroemd als de dansmuziek van het Braziliaanse carnaval, opzwepend, majestueus en uitbundig. De samba kent zijn oorsprong in Afrika en is de stem en het ritme van het Braziliaanse volk. Maar de samba heeft vele nuances — elke cultuur die Brazilië rijk is gaf er een eigen draai aan en zo ontstonden vele variaties, van de traditionele samba de roda tot de samba soul, bossanova en zo verder.

De Lilian Vieira Grupo viert de romantiek van de Braziliaanse muziek door de eeuwen heen. Lilian Vieira woont al 25 jaar in Nederland en is internationaal bekend als zangeres van de Brazilectro-formatie Zuco 103.

‘Vieira is zo’n zangeres die een podium zo weelderig weet te vullen dat je onmiddellijk overstag gaat’ (NRC).

Lilian Vieira zang, Marijn van der Linden cavaquinho/gitaar/zang, Breno Viricimo bas/zang, Emiel van Rijthoven toetsen, Udo Demandt drums

Facebook event

After

Na afloop draait DJ PHILIPPONA in het café.