04 apr 2019 - LES FILLES DE ILLIGHADAD + ASMÂA HAMZAOUI & BNAT TIMBOUKTOU - BIMHUIS Amsterdam
Menu

MINIMAL MUSIC FESTIVAL

LES FILLES DE ILLIGHADAD + ASMÂA HAMZAOUI & BNAT TIMBOUKTOU

Twee supergroepen brengen de rijke Afrikaanse trance-tradities naar Europa en naar het BIMHUIS.

Les Filles de Illighadad komen uit een afgelegen Saharadorpje in Niger en brengen subtiel groovende woestijnblues met gitaren en kalebastrommels. Asmâa Hamzaoui en haar groep Bnat Timbouktou zijn een sensatie in de Marokkaanse gnawa-muziek.
In de toeareg-trance van Les Filles de Illighadad spelen vrouwen traditioneel een grote rol, al treden ze er zelden mee naar buiten. Dat geldt niet voor Asmâa Hamzaoui: de spiritueel geladen gnawa wordt doorgaans gespeeld door mannen. Maar Hamzaoui, dochter van een malaam (meestermusicus), pakte al jong de driesnarige gimbri (basluit) op en heeft inmiddels de harten van vele gnawa-liefhebbers veroverd. Haar debuutalbum wordt in 2019 verwacht.

Bestel nu met korting
Dit concert is onderdeel van het Minimal Music Festival. Koop nu  3 of meer festivalconcerten en krijg korting oplopend tot 35%. Hoe meer concerten u kiest, hoe hoger de korting. De verkoop van het Minimal Music Festival verloopt via het Muziekgebouw. Klik hier voor meer informatie over de kortingen.

Les Filles de Illighadad:
Fatou seidi Gali guitar/vocals, Alamanou Akirwini vocals/backing, Fitimata Ahmadelher guitar/vocals/Halabash drum, Abdoulaye madassane Alkika guitar

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou:
Asmaa Hamzaoui vocals/guembri, Lamgammah Hind, Soukaina Elmeliji, Aicha Hamzaoui vocals/qraqab

After

DJ Cheb Gero

Extra informatie

Kaartverkoop via Muziekgebouw
€ 21 – € 17

In samenwerking met: