04 sep 2021 - Late Show: Niels Broos x Jamie Peet | Roufaida - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Red Light Jazz

Late Show: Niels Broos x Jamie Peet | Roufaida

Gewaagde mix van jazz en hiphop met analoge elektronica.

Niels Broos en Jamie Peet zijn rijzende sterren uit de nieuwe Nederlandse jazzunderground, waarin jazz, hiphop en elektronica gelijke waarden zijn. Of het nu de noten zijn van Monk en Coltrane, de beats van Flying Lotus en J Dilla of de experimenten van Aphex Twin en Autechre, ze hebben allemaal evenveel invloed op de geïmproviseerde optredens van het duo. Niels Broos en Jamie Peet brachten hun gezamenlijke album uit op het label Super-Sonic Jazz Records.

Toetsenist Niels Broos was muzikaal leider van Kyteman Orchestra, werkte samen met geluidstovenaars Jameszoo en Daedelus en bracht platen uit op het toonaangevende label Alpha Pup uit Los Angeles. Drummer Jamie Peet is een gevestigde naam in zowel de jazz als de hiphop in Nederland. Hij ging op tournee met Gregory Porter en Kris Bowers en trad op in het BIMHUIS in de bands van Ramón Valle en Dominic J. Marshall.

In het voorprogramma: singer-songwriter/producer Roufaida. Als kind van de Noord-Afrikaanse diaspora zingt ze in drie talen. Op het podium brengt ze haar ingetogen songs helemaal alleen, zichzelf begeleidend op Telecaster en guembri, met samples en beats. Kordaat en kwetsbaar tegelijk. En op een sobere manier uitbundig.

Niels Broos x Jamie Peet en Roufaida treden op in het BIMHUIS in het kader van de 8ste editie van het Red Light Jazz festival. Red Light Jazz ontstond op de Wallen en organiseert sinds 2014 ieder jaar in het festivalweekend jazzoptredens op steeds meer locaties in de oude Amsterdamse binnenstad. Deze door COVID-19 uitgestelde editie van Red Light Jazz wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van SENA en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

BIMHUIS & Corona

 

 

Niels Broos keys, Jamie Peet drums

Roufaida zang/gitaar/percussie


In samenwerking met: