31 okt 2020 - Late Show: Juraj Stanik trio + Gideon Tazelaar - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Album Release: Inside Out

Late Show: Juraj Stanik trio + Gideon Tazelaar

Jazz met subtiele klassieke invloeden door internationaal gerenommeerde pianist, bekend van zijn hechte samenwerkingen met Toon Roos en Ack van Rooyen.

Pianist Juraj Stanik speelde talloze gigs met klinkende namen uit de internationale jazz. Hij werkte intensief samen met Toon Roos en Ack van Rooyen en hij stond op het podium met Benny Golson, Chris Potter, Pat Metheny en vele anderen. Daarbij is hij een uitstekende solopianist. Zijn spel klinkt fris en onbevangen, enerzijds beïnvloed door moderne jazzhelden als Herbie Hancock en Mulgrew Miller, en anderzijds door klassieke componisten als Chopin, Debussy en Bartók.

De pianist presenteert in het BIMHUIS het nieuwe album Inside Out (Challenge Records) met zijn gelauwerde compagnons, contrabassist Frans van der Hoeven en drummer Roberto Pistolesi. Speciale gast is de jonge, aanstormende saxofonist Gideon Tazelaar.

‘Pianist/componist Juraj Stanik excelleert in frasering. Hij weet op uitmuntende wijze te articuleren, is in staat om een verhaal te vertellen en neemt de luisteraar daarin mee’ (JazzFlits).

Let op: dit concert is verzet van 25 april 2020. Gekochte tickets blijven geldig.

Bimhuis & corona

 

 

Juraj Stanik piano, Frans van der Hoeven bas, Roberto Pistolesi drums

gasten: Ian Cleaver trompet, Gideon Tazelaar tenorsax