22 okt 2020 - Late Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Late Show: Jasper Blom Quartet feat. Pablo Held

Boy Edgar Prijs winnaar Jasper Blom toert met zijn kwartet én de jonge Keulse pianist Pablo Held.

De all star band van Jasper Blom, met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink bestaat inmiddels 12 jaar en bracht al zes CD’s uit. Kenmerkend zijn de intelligente composities en strakke improvisaties. De laatste jaren speelt het kwartet vaak met bekende internationale solisten. Ditmaal is het de beurt aan de jonge Keulse pianist Pablo Held. Hij is het boegbeeld van de jonge Duitse jazzgeneratie en toerde al met de grote jazzhelden du moment, zoals John Scofield en Chris Potter.

Onlangs bracht het Jasper Blom Quartet onder de naam Polyphony een weergaloze dubbel CD uit met lives opnames uit het BIMHUIS, met als gasten de Belgische trompettist Bert Joris en de Duitse trombonist Nils Wogram. In deze POLYPHONY serie gaat het kwartet nu verder met Pablo Held.

In 2019 won Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Uit het juryrapport:

‘Sinds vele jaren, en met niet aflatende bezieling, deelt Jasper Blom zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre met ons, de luisteraars.’

Bimhuis & corona

 

 

Jasper Blom sax, Jesse van Ruller gitaar, Frans van der Hoeven bas, Martijn Vink drums
Pablo Held piano