Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & MUZIEKGEBOUW PRESENTEREN

Kurt Elling:
The Beautiful Day

Zanger en Grammy-winnaar Kurt Elling werpt nieuw licht op kerst. ‘Vlekkeloos, subtiel en prachtig vormgegeven’ (The Guardian, *****). In de grote zaal van het Muziekgebouw.

Kurt Elling behoort tot de grote jazzvocalisten van onze tijd; hij won een Grammy en staat nu al jaren bovenaan de polls van Downbeat en Jazz Journalists Association. De Amerikaanse zanger laat alle vooroordelen over kerst verdwijnen; zijn kerstbeleving draait om universele thema’s als hoop, licht, verwondering en mysterie. Daarbij pakt hij regelmatig uit met verrassende variaties op herkenbare melodieën, en briljante improvisaties.

Kurt Ellings kerstalbum The Beautiful Day werd laaiend enthousiast ontvangen, met onder meer een vijfsterrenrecensie in de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Kurt Elling wordt geprezen om zijn virtuositeit, zijn scherpzinnige teksten op bestaande jazzsolo’s en zijn omarming van poëzie.

Kurt Elling zang, Marquis Hill trompet, Stuart Mindeman piano/orgel, John McLean gitaar, Clark Sommers bas, Christian Euman drums

Extra informatie

Let op: het BIMHUIS café & restaurant is vanaf 18:00 uur geopend!

In samenwerking met: