Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Kruidkoek

Het ronkt, raast en vliegt op zijn doel af: GarageJazz is de nieuwe stijl én het nieuwe album van het dynamische viertal dat clubs, theaters en festivals in beweging brengt.

Kruidkoek is de ideale uitlaatklep van vier vrienden die er lol in hebben om hun horizon te verbreden. De kern is muziek, maar ze maken ook hun eigen YouTube-(dans)video’s, sjouwen rond met zelfgebouwde lichtbakken, werken samen met dichters en spelen in hun eigen theatervoorstelling. Hun mix van rock, jazz en filmmuziek hebben ze omgetoverd tot GarageJazz, waarin invloeden te horen zijn van Zappa, Ploctones, Bowie, Nirvana, Tarantino en veel meer.

Begin 2020 verschijnt het album GarageJazz waarvoor de band samenwerkte met technicus Matthijs Kievit, die zijn sporen verdiend heeft met acts als Klangstof, Kapok, Blaudzun en Luwten. De opnames waren rechttoe-rechtaan, vaak in één take, samen in dezelfde ruimte met de versterkers flink aan. Ongepolijste live-energie, zonder veel knip-en plakwerk. Met dit album wordt duidelijk dat Kruidkoek klaar is voor de toekomst!

 

Nick Feenstra altsax, Tijmen Kooiker gitaar, Reindert Kragt bas, Bram Knol drums