BIMHUIS Amsterdam16 apr 2018 - Konrad Koselleck Big Band met Graziëlla Hunsel & Kiddo Cee & many more - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Dwars door 50 jaar Bijlmer

Konrad Koselleck Big Band met Graziëlla Hunsel & Kiddo Cee & many more

Viering van 50 jaar Bijlmer in beeld en geluid, met jazz, rap, kaseko, verhalen en herinneringen aan legendarische Bijlmer-bewoners als huisarts en bigbandleider Boy Edgar.

Ter viering van het 50-jarige bestaan van De Bijlmer vinden er vele festiviteiten plaats in deze wijk en elders in Amsterdam. De Konrad Koselleck Big Band doet dit samen met zangers, rappers en musici uit de Bijlmer in twee bijzondere ‘storytelling concerten’ in Bijlmer Parktheater en het BIMHUIS. Vijf verhaallijnen worden vertolkt op een manier die past bij de bijzondere wijk: uitgesproken, veelkeurig en met een stevige jazz- en urban-groove.

Het concert geeft een eigenzinnige impressie van de geschiedenis van de Bijlmer en van personen die nauw met het stadsdeel verbonden zijn. Ook Boy Edgar (1915-1980 krijgt een plek als pionier van de wijk. Deze huisarts werd legendarisch als bigbandleider en naamgever van de meest prestigieuze jazzprijs van Nederland. Solisten zijn jazzvocaliste Graziëlla Hunsel, Olaf Zwetsloot (spoken word en sax), Berima Amo (trompet), Master Tam (kaseko-zang), MC’s Kiddo Cee en Mizztamizzo en DJ Jeff Croese van Vinger.nl.

Konrad Koselleck maakt eigentijdse programma’s die de link leggen tussen jazz, klassiek, pop, theater en actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Zijn bigband bestaat sinds 2004 en brengt regelmatig thematische programma’s in het BIMHUIS, in samenwerking met vele speciale gasten.

‘Zeker, het schettert, knettert en verplettert, precies wat een bigband moet doen, maar daarnaast is het een openbaring te horen hoe sereen een verzameling metalen toeters ook kan klinken. Hoe Koselleck met een meesterlijk gevoel voor dynamiek alle mogelijkheden van zijn gezelschap uitbuit’ (de Volkskrant).

Solisten: Kiddo Cee (rap), Mizztamizzo (rap), Graziella Hunsel (zang), Olaf Zwetsloot (spoken word/sax), Master Tam (zang), Berima Amo (trompet/zang), Jeff Croese (VJ/sounds)

Konrad Koselleck Big Band:
Konrad Koselleck dirigent/arrangeur, Werner Janssen, Floris van der Vlugt, Joao Driessen, Kees van Lier, Kees van Dooremalen saxen, Charlie Biggs, Florian Sperzel, Rodolfo Neves, Gerard Kleijn trompetten, Matthias Konrad, Ebba Åsman, Joost Buis, Vladislav Psaruk trombone, Jens Larsen gitaar, Charly Zastrau piano, Cord Heineking bas, Haye Jellema drums

DJ Philippona

Facebook event

After

Na afloop draait DJ Philippona in het café