05 okt 2019 - Thelonious - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Familieconcert 6+ / Via Belgica

Thelonious

Een rollercoaster door het leven en werk van jazzlegende Thelonious Monk, voor 6 jaar en ouder. Familievoorstelling met jazzsensatie De Beren Gieren, door Zonzo Compagnie.

Dit concert wordt aanbevolen door: Concerttips van Oscar Jan Hoogland

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours, en maakt daarbij even grillige muziek vol verrassende harmonieën en avontuurlijke ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot The High Priest of Jazz met tal van jazzstandards op z’n naam.

Livemuziek en videomapping betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Spring mee op deze beboptrein en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd! Met Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het jazztrio De Beren Gieren. Zonzo Comapgnie scoorde al eerder een hit met Mile(s)tones, over een andere jazzlegende, Miles Davis.

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post. Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

Tip: voorafgaand aan het concert is er een Workshop SoundLAB / Groovespecial in de Atriumzaal van het Muziekgebouw. Een ideale combinatie! Kaarten hiervoor en meer info vind je hier

Fulco Ottervanger piano, Lieven van Pée bas, Simon Segers drums, Benjamin Vandewalle regie, Nele Fack/Studio Sandy video, Pieter Nys, technisch ontwerp Johanna Trudzinski kostuums, Steven Bontinck techniek