Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

KIKA SPRANGERS LARGE ENSEMBLE: HUMAN TRAITS

Kika Sprangers imponeert met lyrisch saxofoonspel en kleurrijke, melodieuze composities. Met haar Large Ensemble presenteert ze het nieuwe album Human Traits.

Saxofonist Kika Sprangers (1994) presenteert haar nieuwe album Human Traits. Een reeks persoonlijke portretten, muzikaal vertolkt door haar Large Ensemble. De spanning tussen onderlinge verbondenheid en verwijdering is een belangrijk thema. ‘Je kan je met ieder ander verbinden, zolang je diegene maar durft aan te kijken’, aldus de saxofonist en componist.

Kika Sprangers raakt iedereen met haar meeslepende composities vol melancholie en royale harmonieën, vaak ondersteund door stevige grooves. Haar saxofoonspel is sterk beïnvloed door zangers, zoals ze uitlegde aan Jazzism: ‘Zingen is voor mij de meest rechtstreekse uitingsvorm; de stem heeft van zichzelf een soort kwetsbaarheid en die probeer ik in mijn saxofoonspel te verwerken.’

Eerder speelde ze in het BIMHUIS als jong talent tijdens Young VIPS-tournee met haar kwintet. Ook werkte ze samen met onder meer het Metropole Orkest en Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse. Nu treedt ze op met haar Large Ensemble, met vocalisten Anna Serierse, Marit van der Lei en Sanne Rambags en een unieke blazerssectie met basklarinet, hoorn, trompet en fluit.

‘Sprangers maakt alle beloftes waar met een geweldige set.’ (Jazzism over het Kika Sprangers Quintet op North Sea Jazz).

Kika Sprangers alt / sopraansax, Anna Serierse zang, Marit van der Lei zang, Sanne Rambags zang. Remigijus Kazukauskas fluit. Alistair Payne trompet. Romain Bly hoorn. Emilio Tritto basklarinet, Koen Schalkwijk
piano / wurlitzer, Alessandro Fongaro bas, Willem Romers drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info

Ook interessant

vr 20 september 2019
KIKA SPRANGERS LARGE ENSEMBLE: HUMAN TRAITS
tickets