Menu

Keyon Harrold Quintet

Nieuwe superster op de trompet én van de Amerikaanse jazz, uitvoerig geprezen door Wynton Marsalis. Hij werkte al samen met Beyoncé, Erykah Badu en Gregory Porter.

Dit concert wordt verplaatst naar mei ’21. Had je al een ticket? Die blijft gewoon geldig, daar heb je van ons een mail over gekregen. Geen mail gehad? Stuur ons een mail

Keyon Harrold is één van de helden van de nieuwe Amerikaanse jazzgeneratie. Toen hij op zijn 18e van Ferguson, Missouri naar New York verhuisde kon hij al snel aan de slag als trompettist bij rapper Common, wat leidde tot gigs met Beyoncé, Rihanna, Erykah Badu en andere groten der aarde. Als trompettist, producer, arrangeur en songwriter droeg hij bij aan meer dan 100 albums.

Ook in de jazz behaalde hij de top, met twee Grammy-winnende albums op zij naam: Take Me to the Alley van Gregory Porter en de soundtack van de Miles Davis-biopic Miles Ahead. Genoeg voor Wynton Marsalis om hem ‘the future of trumpet’ te noemen. Zijn doorbraakalbum Mugician maakte ook grote indruk in Nederland, wat leidde tot een denderend optreden op het festival Transition.

‘Met zijn moeiteloze mengeling van jazz, fusion, rock, r&b en reggae is hij een Transition-artiest bij uitstek: helemaal van nu, virtuoos én toegankelijk’ (Jazzism).

‘By putting music first, Harrold has crafted his best album yet, The Mugician, a sonic blend of past, present and future’ (Downbeat).

‘Een naam om in de gaten te houden, trompettist Keyon Harrold. Hij verdiende zijn sporen in de hiphop, soul en r&b. Speelde de trompet in voor de Miles Davis-film Miles Ahead. En maakt nu definitief als jazzmuzikant stappen met The Mugician, een overvloedig mooi album waarin hij zijn mooie toon paart aan spiritual chants en soulvolle zang’ (NRC).

Let op: dit concert is verzet van 13 mei 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Keyon Harrold trompet / vocalen, Shedrick Mitchell piano, Nir Felder gitaar, Dominique Sanfers bas, John Roberts drums