Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

JONATHAN FINLAYSON & SICILIAN DEFENSE

Nieuwe, door Afrika en Cuba geïnspireerde muziek van de Amerikaanse trompettist Jonathan Finlayson, bekend uit de bands van jazz-avant-gardisten Steve Coleman en Steve Lehman.

De muziek van Jonathan Finlayson is helder van klank en sfeer en laat je tegelijk op het puntje van je stoel zitten. De Amerikaanse trompettist weet uitdagende muziek toegankelijk te maken, wat hij al bewees in de bands van Steve Coleman, Henry Threadgill en Steve Lehman. Ook zijn eigen composities zitten vol verrassende wendingen. Zijn meest recente album Moving Still brengt onder meer ritmes uit Ghana, Afro-Cubaanse melodieën en contrapunt op logische wijze samen.

Sicilian Defense, de naam van de band van Jonathan Finlayson, is afkomstig uit de schaaksport, een andere belangrijke inspiratiebron voor de trompettist die in 2014 eerste werd in de Downbeat Critics Poll in de categorie Rising Star Trumpeter. Moving Still is de opvolger van zijn eerste eigen album Moment and the Message, dat verkozen werd tot beste debuut van 2013 in de NPR Jazz Critics Poll.

Moving Still by Jonathan Finlayson & Sicilian Defense</

‘It’s not easy to create an original sound that “makes it new” and “keeps it traditional” at once, but after years of work alongside icons this trumpeter is there’ (Pitchfork).

‘It’s tight-knit music, but seductively relaxed, too’ (The Guardian).

Moving Still
Jonathan Finlayson trumpet and composition, Miles Okazaki guitar, Andy Milne piano, John Hébert double bass, Craig Weinrib drums


Restaurant

Dineren voorafgaand aan het concert? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 28 januari 2018
JONATHAN FINLAYSON & SICILIAN DEFENSE
tickets